HOKUS-POKUS FAZOLOVÉ TÝPÍ

Pokud se to povede, budou mít děti na léto parádní přístřešek. Klidný a stinný kout, který si sami postavili a starají se o něj. Celý trik je v tom vytvořit kostru stanu a nechat ji potom porůst popínavou rostlinou. My jsme použili dlouhé bambusové tyče a kolem jsme zasadili fazolky. Teď už jen čekáme, co se z toho vyklube...




Jak na to: 
1) Zatlučte hřebík uprostřed místa, kde chcete týpí stavět.


2) Na hřebík přivažte provázek a ostrým předmětem obkreslete kruh velikosti vašeho týpí.


3) Do kruhu zapíchejte v pravidelných odstupech dlouhé rovné klacky, bambusové tyče, silné pruty... zkrátka to, co najdete. Naše jsou asi 170 cm dlouhé. Myslete na jednu širší mezeru, kde bude později vstup do stanu.


4) Nakonec všechny pruty nahoře - pokud možno uprostřed kruhu - pevně svažte. A konstrukce je hotová!



5) Nyní udělejte kolem dokola dírky a zasaďte fazolky - můžete klidně použít ty, co najdete v kuchyni. My jsme dávali ke každé tyčce dvě, z každé strany jednu.



6) A pak už jen pořádně zalévat a čekat, až začnou fazolky růst.



POZOR! RADA STARŠÍCH A MOUDŘEJŠÍCH:
Moje babička vám vzkazuje, že takhle jednoduše fazolky nikdy nevyrostou, že je ta tráva udusí! Takže prý máte kolem dokola zem nakypřit, zbavit se trávy a do čerstvé hlíny teprve sázet fazolky... Včera už se na to nemohla dívat a sama nám to předělala :) Tak se těšíme, až přijedeme na víkend, ahoj babi!

Míša

Komentáře