NA-BO-SO

Chodit bosky je prý zdravé. Nám je to tak příjemné, že jsme šli v sobotu bosí i na svatbu, protože v tom vedru jsme žádné slušné boty nesnesli. Odpoledne se potom otevírala bosá stezka na Praze 6 v parku Maxe van der Stoela. Šli jsme ji nakonec vyzkoušet až druhý den a líbila se nám moc.




Stezka se skládá z několika oddělených polí, v nichž si můžete vyzkoušet chůzi po štěrku, balvanech, kůře, šiškách, rašelině a písku. Zdolávají se také různé nerovnosti a výškové rozdíly.

 
    Stezka se nachází v klidnější části parku, mimo hlavní vodní hřiště. Přesto si myslím, že materiál v jednotlivých polích nezůstane moc dlouho tak pěkně roztříděný a příjemný na chůzi. Ale je to rozhodně krásná práce a palec nahoru za tu snahu! Choďte naboso!




V hlavní části parku je umělý potůček s množstvím zátaras, tůněk a zdymadel, kde si děti mohou hrát v parném létě. Voda vyvěrá z velikého kamene jako z vřídla a končí v tůňce s výpustí. Kolem jsou houpačky, velká provazová pyramida, kládové prolézačky a asfaltový okruh pro malé cyklisty nebo bruslaře. (Fotky jsou z dubna, proto ty mikiny...)



Do parku se nejlépe dostanete tramvají č. 25 - ze zastávky Hládkov je to jen přes ulici. V pěší vzdálenosti je také zastávka Vozovna Střešovice nebo Brusnice.

Míša




Komentáře