TVOŘENÍ V TRÁVĚ - REPORT Z DOBROČINNÉ AKCE

Pomoct dobré věci se dá i zábavnou formou. Nedávno mě oslovila Iva Baltaretu z blogu DIY projekty, jestli bych spolu s ní nechtěla udělat hravý dobročinný piknik (a taky jestli bych s ní nechtěla jet do Berlína!). Na oboje jsem ráda kývla. Baví mě dělat věci, které nejsou samoúčelné, a baví mě dělat je s lidmi, kteří do toho dávají srdce. Bez komerce. Komunitně. Každý za sebe. Každý pro všechny. Takže se k nám přidala ještě tvořivá Jana z Pikle z pytle a úžasně hravá Katarína z Divadla Na houpačkách a vyšichni jsme si užily parádní dopoledne

Dobročinné "Tvoření v trávě" proběhlo 29. června v Havlíčkových sadech v Praze a mělo za cíl vybrat (z dobrovolných příspěvků) penízky pro Žanetku z dětského domova, která napsala své přání do projektu Spolu dětem. Žanetka si přála výtvarné potřeby, ale spousta jiných dětí má jiné sny... Pokud chcete také pomoct, můžete si prohlédnout ostatní přání a pomoci i bez nás.

Díky všem zúčastněným maminkám! Bez vás by to nešlo! 
Vybraly jsme 1300,- Kč a předaly je nadaci Spolu dětem.

 Vyšlo nám také parádní počasí. Po chvíli se děti svlékly a běhaly nahé v zavlažovací mlze, takže to značně omezilo použitelnost pořízených fotografií...



Začaly jsme velkými bublinami. Zatímco já jsem doma zkoušela jen jarovou vodu, Iva vyrobila dvě speciální směsi a mohlo se začít. Sledujte její blog, určitě se s vámi o recept dříve nebo později podělí. Notno říct, že dětem to šlo tentokrát mnohem lépe než nám dospělým :)


 Přišly se na nás podívat také děti z miniškolky a bubliny si vyzkoušely.


Maminky si mezitím na dece s pomocí dětí vyráběly lapače snů. Schválně jsme maminkám nenabídly předlohu, ale jen několik rad, jak na to. Vznikly krásné barevné výrobky plné fantazie. Jana dodala korálky a peříčka, které najdete také v jejích tvořivých pytlíčkách, a kroužky jsme tentokrát smotaly z pedigu. 


Nám už visí nad postýlkou a hlídá spánek naší maličké...


Katarína, která vede v pražské Liboci divadlo Na houpačkách, připravila pro děti spoustu zábavy. S nejmenšími dětmi si hrála celé dopoledne a ony byly nadšené. Katka pořádá také příměstské tábory a víkendy se zvířátky pro rodiče s dětmi. Moc doporučuju, Katka má energie na rozdávání, krásný úsměv a veliké srdce.



Divadelnici v sobě Katka nezapře, a tak došlo i na pohádku O pejskovi a kočičce.


 A pak přišel čas na výtvarné aktivity - barvy, písek, lepidla, textil, zkrátka na co měl kdo chuť.
Maminky s dětmi si mohly potisknout trička...


Vyzkoušet barevné bubliny...


Děti si vyráběly obrázky z barevných písků a lístečků, které lepily na oboustrannou lepicí pásku...


 A došlo i na největší zábavu! Veliký papír, trocha barev a malířské válečky... Na to se sesypaly všechny děti. Tolik možností a tolik svobody projevu. Ten pocit, když táhnete válečkem a sledujete barevnou stopu... A ze žluté a červené vznikla oranžová, hurá!!!


Některé děti nemalovaly jen na papír, ale s velkým zaujetím i na sebe... Ano moje! Štěstí, že tam stříkala ta voda.



A přijela za námi také Gábi s houpacím prknem a děti i maminky si ho mohly otestovat. Znáte? Máte? Za mě tedy úžasná věc!




 Ještě jednou děkuji všem, hlavně Ivě za nápad a Katce za zabavení dětí a všem opravdu všem maminkám, které přijely (některé i z veliké dálky! A některé dva týdny před porodem!), aby se s námi pobavily a přispěly na dobrou věc. Byly jste bezvadný!

Těším se někdy na repete. Přidáte se?


Míša


(Autory fotek jsou Michaela Záleská, Pavlína Chmelová, Lucie Benešová a Jana Rucká)


Komentáře

  1. Míšo, úžasný report a ještě jednou díky moc :) To prkno vypadá skvěle - už jsem na něj koukala dřív. Měla jsem vzít kluky, aby si to vyzkoušeli.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)