10 ORIGINÁLNÍCH ADVENTNÍCH KALENDÁŘŮ a ČÍSLA KE STAŽENÍ

Do prvního prosincového dne zbývá týden, to je ještě spousta času na výrobu vlastního adventního kalendáře. Pokud nechcete moc utrácet a rádi recyklujete, třeba využijete některý z následujících tipů:

1) Adventní kalendář nemusíte vyrábět jen pro nejmenší děti. I ti, kdo už na Ježíška nevěří, na něj budou rádi čekat a každý den otevírat okýnko. Třeba s fotografiemi společných zážitků.

2) Nevíte kam kalendář zavěsit? Zapátrejte ve skříni po pěkném starém ramínku. Když ho najdete, máte vyhráno! Další možnost je přinést si z parku nebo lesa pěknou členitou suchou větev a zavěsit balíčky na ni.

3) Pytlíčky s drobnostmi, nebo papírové roličky s úkoly můžete uložit do pěkné velké skleněné dózy. Když ji prosypete drobnými čokoládkami, nic nezakzíte.

4) Schováváte si maličké ponožky, ze kterých už špunti vyrostli? Pokud ne, můžete začít a připravit si tak kalendář na příští rok. Nebo využijte ty liché ponožky, které určitě máte (stejně jako my!!!) v šuplíkách.

Klikněte pro zvětšení

5) V hodně malých bytech oceníte tenhle fígl - zavěste balíčky na šňůrku pod sebe. Nezabere to skoro žádné místo a vypadá to báječně. Jen nezapomeňte číslovat odspodu.

6) Klasické obálky a papírové sáčky. I to vám úplně postačí k parádnímu kalendáři, stačí nápaditě poskládat, očíslovat, nazdobit a kalendář je hotový.

7) Recyklujte. Běžte se podívat na půdu nebo k babičce, jestli tam nenajdete nějakou pěknou starou vytrínku, nebo dřevěný regálek na kořenky... Když budete mít štěstí, bude mít i 24 chlívečků. A když ne, tak využijete jen některé, nebo balíčky zavěsíte okolo.

8) A ještě jeden recyklovaný. Na starou paletu namalujte stromek, na něj natlučte 24 hřebíčků a můžete ho začít zdobit dárečky.

9) Drobnosti se vejdou i do krabiček od sirek. Když je pěkně nazdobíte třeba do barevných papírů nebo látek, určitě udělají radost.

10) Jestli se vám do bytu vejde 24 nafouknutých balónků, zkuste i tenhle nápad. Do balonku otvorem prostrčte dáreček a potom ho nafoukněte. Ozdobte číslem a zavěste v pokoji. Z toho musí být děti zaručeně nadšené.

Všechny obrázky najdete v originále  na našem Pinterestu, spolu s dalšími adventními tipy!

TIPY na dárečky

Váháte ještě, co dáte dětem do domácího kalendáře? Tady je několik nápadů:

  • čokoládové mince
  • sušené ovoce
  • úkoly
  • hádanky
  • básničky
  • postavy z betlému (můžete využít TYTO se slevou 10 %)
  • ozdoby na vánoční stromeček (třeba TENHLE se slevou 10 % nebo si vyrobte vlastní)
  • dílky puzzle (24 adventních dílků můžete koupit třeba TADY)
  • pohádky na dobrou noc (24 pohádek koupíte třeba TADY)
  • dílky lega
  • gumičky a sponečky do vlasů
  • pastelky a fixy pro malé umělce - každý den jednu barvu
  • korálky, mašličky - každý den jeden veliký a navlékat je jako řetěz, poslední den jím ozdobíte pokoj

Vánoční čísla 

A jestli přemýšlíte jak balíčky očíslovat - můžete využít naše zvonečky. Stačí vytisknout (na barevném papíře vypadají moc pěkně), pokud máte možnost tak zalaminovat (vydrží vám pak několik let) a vystříhat (je to pěkná piplačka, ale výsledek stojí za to). Hotová čísla můžete přilepit k balíčku tavnou pistolí, nebo do nich prorazit dírku a navlíknout je na šňůrku.
 
Budu ráda, když se podělíte o své adventní kalendáře a nápady v komentářích, nebo na našem Facebooku.

Hezké adventní přípravy.


Míša


Komentáře