AKCE STŘÍDÁ AKCI, LETOS JEDEME V ZELENÉ


Naše letošní první veřejná akce byla s DIY projekty na Zelený čtvrtek. Pršelo a bylo chladno, přesto jste přišli, vyráběli s námi a společně jsme přispěli na dobrou věc. Se Spolu dětem splníme přání jednoho děťátka z dětského domova. Celkem posíláme 1731 Kč a za to patří veliký dík hlavně vám všem, kdo jste dorazili! A někteří opravdu z daleka... Areál Gutovka je za hezkého počasí úžasný k dětskému dovádění - vodní hřiště, lezecká stěna, velké dětské hřiště, lanový park, skatepark, pro dospěláky pak třeba beachvolejbalové kurty. Nic z toho jsme bohužel nevyzkoušeli, protože jsme byli zalezlí pod střechou, ale určitě sem s dětmi ještě vyrazíme.

A co se vyrábělo? 

Téma bylo jasné - Velikonoce. Takže jsme tvořili především kraslice na všechny možné způsoby.


Velký úspěch měla ubrousková metoda a motýlkové motivy.


Na vajíčka se také malovalo nebo se obalovala v písku.



 U druhého stolečku se převážně pískovalo na šablonky. Děti to moc bavilo! Za úžasné sady s velikonočními motivy děkujeme české firmě Radost v písku a moc doporučujeme.







Zahradnictví Líbeznice věnovalo na akci veliké skleněné květináče, které jste si mohli pomalovat barvami na sklo, nebo polepit ubrouskovou technikou.


Komu byla zima, hrál florbal (kluci) nebo tančil (holky).


Vydražili jsme také knížku mapy, kterou nám darovala naše milá a vám jistě dobře známá Gábi. I tyhle penízky jsme darovali Spolu dětem.


Každý, kdo přišel, si odnesl nejen své výrobky, ale také děrečky od Feedo.cz a Coolnicka.cz - i jim moc děkujeme za podporu.

Naše další akce už se chystá!

Byla jsem pozvaná, abych vedla tvůrčí dílničku na mezinárodním festivalu irské kultury v Praze. Koná se 5. a 6. května v Divadle v Celetné a najdete ji na webu a facebooku pod názvem Irský máj. Rozhodně se na program podívejte, protože kromě naší sobotní dopolední dílničky se tam bude dít spousta dalších zajímavostí - tanec, hudba, divadlo, to vše pro děti i dospělé během úžasných dvou dní!


Festival bude zahájen v pátek večer taneční přehlídkou "Pod jednou střechou VII", tentokrát je pro tanečníky inspirací život a dílo Oscara Wildea. V sobotu večer pak bude mít premiéru novinka letošního ročníku - Večer taneční improvizace. Můžete se těšit na taneční představení, které se bude tvořit přímo na jevišti před vašima očima! Tak pokud vás láká Irsko, jeho tradice, rozháranost a divokost, přijďte se podívat.  

Sobotní dopoledne bude určeno všem dětem a jejich rodičům. Těšit se můžete na divadelní představení, bojovku a naši tvořivou dílnu - to vše za jedno vstupné 150,- Kč na dítě. A co budeme vyrábět? Budeme barvit, vyrábět, lepit, navlékat, malovat a vybarvovat, zkrátka na co budete mít chuť. Připravili jsme pro vás irské skřítky Leprikony, kterým doma vypěstujete zelené vlásky, zelené korálky, foto-rekvizity i hrnec zlata...


My jsme trénovali s barevným papírem, ale správný irský skřítek bude samozřejmě zelený. A vlásky (asi čtyři) už nám rostou, brzy vyfotím!

Tak se na vás budeme těšit 6. května dopoledne v Divadle v Celetné!

Míša

Komentáře