PŘEDPLATNÉ DAREM

Když už nevíte co a babičky se pořád ptají, navrhněte jako dárek předplatné nějakého dětského časopisu. Na trhu je jich spousta, vybírat můžete z časopisů tvořivých, úkolových, komiksových nebo z kombinací všeho. My jsme si dlouho předpláceli Sluníčko - teď předplatné nemáme žádné a časopisy kupujeme, když na ně máme chuť. Ježíšek ale přinese předplatné Puntíka (teď výhodně s dárkem ke každé objednávce) a Čtyřlístku.
Za nás rozhodně doporučuju časopis Puntík nebo Rozmarýnku.

PUNTÍK je na trhu docela krátce - jen od léta - a našel si už spoustu čtenářů. Je to snad jediný časopis, který je určen pro děti od dvou let. A opravdu si ho ti nejmenší naplno užijí. My ho kupujeme pro tříletou holčičku a baví ji moc - úkoly, čtení, malování a hlavně parádní tvoření, stříhání a lepení v každém čísle!




 No a obrázky Anety Žabkové, milujeme její "velkoočky" :)


Rozmarýnka je úžasný časopis plný nápadů na tvoření. Je to odnož dospělácké Rozmarýny, a pokud ho neznáte, rozhodně doporučuju si na něj někde počíhat. Každé číslo je tematicky zaměřeno a co stránka, to zajímavý výrobek. Taky tu najdete pokusy a nápady na vaření s dětmi. Texty ani pohádky zde nečekejte.



Ben Já Mína je skautský časopis, který rozhodně využijete ve větším kolektivu, ale můžete si s ním hrát i doma. Každé číslo je plné zajímavých her a nápadů, jak poznávat svět a probádat dané téma.



 A Raketu už zná snad každý. Je to obsáhlý časopis (spíš) pro malé školáčky, který jde opravdu do hloubky daného tématu. Najdete v něm i úkoly, ale hlavně spoustu zajímavého čtení. Na mě půdobí místy až nepřehledně, špatně se orientuju v množství moderních kreseb - ne tak děti. Prvňáček už si po večer čte v raketě sám a baví ho.



Malému čtenáři kupujeme ještě čas od času Čtyřlístek, ten se nikdy neomrzí.

Jaké časopisy odebíráte vy? Budu ráda za doporučení.

Míša